Patatesli Örgü Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Örgü Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Patatesli Örgü Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı bir kasede ılık suyla eritin ve 10 dakika bekletin. Haşlanmış patatesi çatal yardımıyla ezerek mayaya ekleyin. Ayçiçek yağı ve tuzu ekleyin. Yavaşça unu ilave ederek yoğurun. Tuzu ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katına çıkana kadar dinlendirin. Başka bir kapta iç harcı için gereken tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serptiğiniz tezgahta oval açın. Kenarlardan 3 cm uzunluğunda 1 cm aralıklarla parçalar kesin. Ortada kalan kesilmemiş alana iç harcı paylaştırın. Kesik olan parçaları karşılıklı üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine birer parça tereyağı koyarak önceden 160 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek