Paşa Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydın yöresi ile özdeşleşen paşa böreği, bol yufka ile hazırlanır. İç harcında kıyma, ceviz, maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılır. Hazırsanız, Aydın usulü paşa böreği nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına bakalım.

Paşa Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kızartmak için

Paşa Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İki yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyin.
  2. Kıyma pişmeye yakın iri çekilmiş cevizi, baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için unu derin bir kaba alın.
  3. Ortasını açıp yumurta, tuz ve sirkeyi ekleyip yavaş yavaş su ilave ederek sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bezenin üzerine biraz un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Açtığınız hamurları teker teker kızdırdığınız yağda, her iki tarafını da kızartın. Kızarttığınız her hamuru tepsiye alın.
  6. Üzerine yumurta fırçası yardımıyla et suyu serpin ve 2 yemek kaşığı kıymalı harç ilave edip her tarafına yayın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  7. Kalan et suyunu hazırladığınız böreğin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyin.
  8. Her dilimin üzerine yoğurt ve kırmızı pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetiyle dillere destan olan rum böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek