Milföylü Yufka Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföylü Yufka Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Milföylü Yufka Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet börek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tereyağını eritin. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin. En üste kalan yağlı karışımı yayın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın. Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin. Kare şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kuru yufka böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek