Milföylü Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri milföy hamuru, ıspanak ve peynir olan milföylü börek, yaklaşık 40 dakika içerisinde hazırlanarak sofralardaki yerini alır. Çıtırlığını arttırmak için dışı yumurta ile kaplanan böreği, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, milföylü çıtır börek tarifine başlayabiliriz.

Çay sohbetlerine eşlik edecek börek tarifleri mi arıyorsunuz? Sofraların yeni favorisi olacak ıspanaklı tepsi böreği yapımına göz atabilirsiniz.

Milföylü Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Milföylü Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin. Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin.
  2. Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın.
  3. Her milföy hamurunun üzerine un serperek dikdörtgen şekilde açın. Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek