Milföyden Ispanaklı Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföyden Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Milföyden Ispanaklı Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küp doğrayın ve derin bir kaba alın. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın ve soğanlara ekleyin. Tuzunu ekleyip karıştırın. Kırmızı pul biberi ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip iç harcınızı hazırlayın.
  2. Milföy hamurlarını hafif unlayarak oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Hamurun kenarına ıspanaklı harcı koyup rulo sarın ve içe doğru kıvırıp sararak yuvarlayın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin tam ortasına yerleştirin (Kare bir fırın kabına koyacaksanız uzun kalacak şekilde ikiye katlayabilirsiniz).
  3. Yumurta sarısına zeytinyağını ekleyip çırpın ve böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Milföylü Tarifler Ispanaklı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Zelnik
Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği