Lor Peynirli Top Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Üzeri için

Lor Peynirli Top Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
  2. Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
  3. Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
  4. 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
  5. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  6. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
  7. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
  8. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek