Lokmalık Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lokmalık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Lokmalık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için su ve mayayı bir yoğurma kabına alarak maya eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın.
  2. İç harcı için soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Elinizi ayçiçek yağına batırarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak 10 cm çapında açın.
  3. Hazırladığınız kıymalı harçtan yuvarlakların içine koyup, bohça gibi kapatın ve yuvarlayın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine eritilmiş tereyağını sıcakken dökün. Hamurları 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek