Labada Dilimleri
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Labada; Diğer isimleri evelik ve develik olan labada, karabuğdaygiller familyasından bir bitki. Dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişir. Kuzukulağının yakın akrabası labadanın ülkemizde yetişen 25 çeşidi var. Mayıs ile Ağustos ayları arasında yetişir. Yaprakları taze olarak yenilen labadanın kökünden ilaç yapımında faydalanılır. Yapraklarında fosfor-demir bileşimi, köklerinde ise nişasta, şeker ve reçine türevleri bulunur. Yapraklarıyla salata yapımının yanı sıra Anadolu’nun bazı yörelerinde sebze yemekleri de yapılır. Kanı ve bağırsakları temizleyici özelliği bulunan labada iştah açıcı özelliğe de sahip. 

Labada Dilimleri Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Labada Dilimleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Labadayı bol suyla yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Baharatları ilave edip soğumaya bırakın. Peynirleri ilave edin.

Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ikiye ayırın. Kare fırın kabına hamurun bir tanesini döşeyin. Labadalı karışımı üzerine yayıp diğer hamuru üzerine iyice yayın. Yumurta sarısı sürün ve susam serpip, 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek