Kuzu Etli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ayfer Yavi'den, Ege mutfağıyla özdeşleşen nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Baklavalık yufka ve kuzu eti ile hazırlanan bu böreği, mutlaka deneyin.

Kuzu Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için: 

Aralara sürmek için: 

Kuzu Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları kuşbaşı doğrayın, zeytinyağı tereyağı karışımında kavurun. Kuzu etini tuz ve karabiber ilavesi ile et iyice lime lime olana kadar pişirin. 
  2. Sıcakken süt ilave ederek sos koyulaşıncaya kadar ocakta tutun. Malzeme ılıkken 3 yumurtayı çırparak içine katın. Soğuyunca peyniri de ilave edin. 
  3. Yufkaları ikiye bölün, yarısına aralarına fırça ile tereyağı sürerek ısıya dayanıklı cam kaba dizin. İçine harcı eşit şekilde yayın. 
  4. Kalan yufkaları tekrar aralarını tereyağı ile yağlayarak üzerine kat kat dizin. Böreği bıçakla eşit parçalara bölün, 180 derecede 45 dakika fırında pişirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Börek Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek