Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşatın. Hamurlardan bir tanesini ayırın ve parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Yağlı kağıdın üzerine, kalan 6 adet milföy hamurunu yan yana dizerek büyük bir dikdörtgen hamur oluşturun. Kesmiş olduğunuz milföy hamur parçalarını dikdörtgen hamuru çerçeveleyecek şekilde, kenarların üzerine bastırarak yerleştirin. Hamurların üzerine dilimlenmiş mantarı, jülyen kesilmiş kurutulmuş domatesi, yaprak yaprak ayırdığınız fesleğenleri ve rendelenmiş peyniri özenle yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek