Krep Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Az malzemeli krep tarifini de deneyebilirsiniz.

Krep Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

Krep Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Üzerine süt, yağ, un ve kabartma tozunu ilave edip mikserle akışkan bir hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  2. Beyaz peyniri çatalla ezin, ince doğranmış maydanozları içine katın. Peynirin tuzu azsa biraz tuz serpebilirsiniz. Kaşar peyniri rendeleyin.
  3. Teflon tavayı 1 yemek kaşığı kadar yağ ile yağlayın. Krep hamurundan 2 kepçe (Tavanız küçük ise 1 kepçe) kadar tavaya dökerek, hamuru tavaya tamamen yayın ve orta ateşte pişirin. Üzeri göz göz olunca krebi ters çevirerek pişirmeye devam edin. Pişen krebi tepsiye alın.
  4. Üzerine harcın 1/5’ini yayın ve harcın üzerine de 1/5’i kadar kaşar serpin. En üste ikinci krebi serin ve yeniden üzerine peynir ve kaşarı serpin.
  5. Krepler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstteki krebin üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Fırından alın ve dilimleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Zelnik
Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği