Klemantin Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Orhun'dan çok özel tarif!  Klemantin kol böreğini farklı iç harçlarla yapabilirsiniz. Peynirli- kuru domatesli, önceden pişirilmiş olması şartıyla patates, kereviz, ıspanak, yerelması gibi sebzeli ya da kuru fasulyeli harçlarla denemelisiniz. Mevsime uygun olan sebzelere börek içlerinde yer vermek ise şahane bir tat katacaktır.

Klemantin Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Kıymalı iç harç için

Klemantin Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı önceden ısıtın ve soğanı ekleyerek yağsız olarak soteleyin. Soğanın yüzeyi nemlenince ateşin altını kısın ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin. (Bu metotla soğandaki organosülfür bileşikleri ve faydalı elementleri kaybetmiyorsunuz. Kıyma ise soğan suyunda haşlanmadan tavada pişme imkânı bulduğu için lastikleşmiyor.) 
  2. Daha sonra kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyin, en son közlenmiş kestaneleri harcın içine karıştırın.
  3. Hamur için tüm malzemeleri sırasıyla bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak bir kıvam elde edince buzdolabı poşetinde 30 dakika süreyle dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru 50 g olacak şekilde parçalara bölün ve her bir parçayı nişasta-un karışımından serperek oklava ile açın. Aralarına yarı erimiş tereyağından sürün. 5 adet hamuru bu şekilde üs üste dizin ve buzdolabında aralarındaki tereyağı sertleşene kadar dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru bir oklava ile açın ve yüzeyini yağladıktan sonra iç malzemeyi koyarak sarın.  Son olarak kıvırarak bükün.  (Kıvırma hareketi hamurun çıtırlığını yani gevrekliğini artırır.) Üzerine tekrar tereyağı sürün ve süslemek için kekik, susam ve/veya çörekotu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar  pişirin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek