Kıymalı Kare Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Kare Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kıymalı Kare Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dana etini keskin bir bıçakla kıyın. Tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Et sulanmaya başladığında ince doğranmış soğanı, zar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi tereyağını, çam fıstığı ve sirkeyi ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Hazır ekmek hamurunu rulo yapıp ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçaları 2 mm inceliğinde açarak içlerine kıymalı harcı paylaştırıp hamuru dört kenarından harç üzerine hafifçe gelecek şekilde kapatıp kare şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Diğer Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek