Keten Tohumlu Bahar Çöreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keten Tohumlu Bahar Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Keten Tohumlu Bahar Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dereotunu temizleyip kıyın. Yulaf unu, keten tohumu, susam, tuz, karabiber ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın.
  2. Zeytinyağı, yumurta, yoğurt ve yoğurt suyunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın.
  3. Yoğurtlu harç, peynir, sarımsak ve dereotunu unlu karışıma ekleyip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek