Kavun Kremalı Milföylü Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavun Kremalı Milföylü Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kavunlu krema için:

Süslemek için:

Kavun Kremalı Milföylü Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını buzluktan alıp çözülmesini bekleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün.
  2. Üzerleri kızarana kadar 10 dakika kadar kızartın. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Un ve mısır nişastasını eleyip bir kapta harmanlayın. Kavunu çatalla ezip püre haline getirin. Süt, krema ve bir çorba kaşığı şekeri tencerede ısıtın.
  4. Kalan şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iki misli oluncaya kadar mikserde çırpın.
  5. Unlu karışımı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Isınmış süt ile kremalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  6. Unlu karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. İnmesine beş dakika kala kavun püresini ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kremanın kaymak tutmasını önlemek için ara sıra mikserle çırpın.
  8. Önceden kızartmış olduğunuz milföy hamurlarını servis tabağına dizin. Aralarına kremalı karışımı sürün.
  9. Hazır çikolata sos, böğürtlen ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Milföylü Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek