Kabaklı Ve Pırasalı Muska Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Ve Pırasalı Muska Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Kabaklı Ve Pırasalı Muska Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Kıyılmış pırasa, ince kıyılmış sarımsak ve rendelenip suyunu südürdüğünüz kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin. Kuru nane ve ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Yufka şeritlerini tezgaha yayın. Hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı alıp yufka şeritlerinin uç kısmına yerleştirin. Börekleri muska şeklinde sarın. Yufkaların uç kısımlarına fırça ile yumurta akı sürüp yapıştırın. Tüm börekleri muska şeklinde sardıktan sonra ayçiçek yağını tavada ısıtın. Börekleri kevgir ile yağın içine bırakarak kızartın. Kağıt havlu serili tabağa alıp yağını süzdürdükten sonra servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pırasalı Tarifler Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek