Ispanaklı Mini Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Mini Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Mini Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritin. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağı sürün. İkinci yufkayı da üzerine yayıp tereyağı sürün. Tüm yufkaları aynı şekilde üst üste yayın. Yufkayı üçgenler oluşturacak şekilde 16 parçaya kesin. Diğer tarafta ıspanak yapraklarını bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 1 çay kaşığı tuz ile yaprakları elinizle iyice ovup suyunu süzdürün. Soğanı küp doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Soğan, bir yumurta, ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Yufkaların kenarlarını içeri doğru kapatıp, sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek