Ispanak Köklü Gül Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Köklü Gül Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Yufkalar için

Üzeri için

Ispanak Köklü Gül Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için iri doğradığınız kök ıspanakları limonlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ilınan ıspanak kökleri, ince kıydığınız dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp dörde bölün. Yumurta ve sütü bir kasede çırpıp yufkaların üzerine gezdirin. Ispanak köklü harcı yufkaların üzerine paylaştırın ve yufkaları geniş kenarlarından başlayarak içe doğru rulo şeklinde sararak gül şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp Ayçekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek