Isırgan Otlu Sandal Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Isırgan Otlu Sandal Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Isırgan Otlu Sandal Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, yumurta ve Ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Birinci kat yufkaya karışımı sürün. Üzerine diğer yufkayı ekleyip tekrar karışımdan sürün. Yufkayı 8’e bölüp sandal şekli verin. 
  2. İç harcı için ısırgan otlarını yıkayıp süzdürün. Yaprak kısımlarını ince doğrayıp hazırlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında ısırgan otlarını ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. Yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılındıktan sonra, sandal şekli verdiğiniz yufkaların içine paylaştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  3. Böreklerin kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca üzerlerine beyaz peynir ufalayın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek