Haşhaşlı Ve Yeşil Mercimekli Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır çıtır harika bir börek tarifi ile karşınızdayız. Hazır yufka ile hazırlanan bu böreğin iç harcında mercimek ve haşhaş kullanılır. Farklı tatlar denemek isteyenler için, haşhaşlı mercimekli çıtır börek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Hazır yufkadan börek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Haşhaşlı Ve Yeşil Mercimekli Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Aralarına sürmek için

Üzerine sürmek için

Haşhaşlı Ve Yeşil Mercimekli Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle yeşil mercimeği bol suda içine birazda tuz ekleyerek çok dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün.
  2. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın, içine soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun ve haşlanmış mercimeği ekleyip, karıştırın. 
  3. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alın ve maydanoz ile cevizi ekleyip karıştırın.
  4. Bir kasede haşhaş ezmesi ve sıvıyağı iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha serin ve yarısına haşhaş ezmeli yağı sürün. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve ortadan 2 eşit parçaya, sonra her iki parçayı da 4 eşit parçaya kesin. 
  5. Kestiğiniz yufkaların geniş kısımlarına bolca mercimekli harçtan koyun ve kenarlarını katlayıp, sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve tüm börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 
  6. Üzerlerine haşhaşlı yağı fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin.
  Servis Önerisi

Kayısı hoşafı ile birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Vegan Çiğ Börek