Etli Mayalı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Mayalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Etli Mayalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için un ve bir tutam kadar tuzu bir kaba eleyin. Maya ve yumurtaları ilave edin. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kuzu etini hafif haşlayın. Suyunu süzdüğünüz kuzu etine küp doğradığınız haşlanmış havuç ve patatesi ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyerek tuz ve baharatlarla tatlandırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bir merdane yardımıyla açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurun kenarına iç harcından yayıp rulo şeklinde sarın. Uçlarını birleştirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek