Enginarlı İtalyan Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı İtalyan Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Böreğin sosu için:

Üzeri için:

Enginarlı İtalyan Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yan yana dizin. Üzerine 4 su bardağı sıcak su,limon suyu ve tuzu ekleyerek haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp süzün. (Eğer konserve enginar kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yok.)
  2. Bu arada, küçük bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça ile hazırladığınız sostan sürüp, yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak büyük bir kare haline getirin. Sonra da yufkayı 4’e bölerek eşit büyüklükte 4 kare yufka elde edin. Öte yandan suyu süzülmüş ve soğumuş enginarları ya da konserve enginarları kesilmiş kare yufkaların tam ortalarına, oyuk kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin. Yufkaları 4 ucundan üzerine doğru katlayarak bohça şekli verin. Katlanan yerleri alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yan yana sıralayın.
  3. Yumurta sarısını küçük bir kasede çatalla iyice çırpın. Bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüp çörekotunu serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, en az 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek