Dolgulu Bohça Böreği
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dolgulu Bohça Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Dolgulu Bohça Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezerek tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla daire şeklinde açın. Ortadan başlayıp kenarlara doğru ince parçalar şeklinde kesin (ortada daire şeklinde kesilmemiş bir alan kalmalı). Hamuru yağlı kağıt yardımıyla avuç içinize alın. Ortada kesilmemiş olan alana patatesi yerleştirin. Kesik uçları üstte birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek