Ciğerli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ciğerli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Ciğerli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dolmalık fıstıkları ayçiçeği yağında kavurun. Küp doğranmış soğan, kuş üzümü, tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  2. Ciğeri bol suyla yıkayıp haşlayın. Küçük parçalar şeklinde kesip soğanlı harca ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Bir yufkayı düz bir zemine sererek üzerine hafif su serpin. Üzerine fırçayla margarin sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatın.
  4. Üzerine tekrar yağ sürerek diğer iki kenarı kapatın. Elde ettiğiniz kare parçayı artı şeklinde dört eşit parçaya ayırın.
  5. Her parçanın içine hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı dolusu koyarak zarf gibi kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Yufka bohçalarını ters çevirerek yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek