Buzluk Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Buzluk Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Buzluk Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşladığınız patatesleri rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Üzerine süt, yumurta ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyip karıştırın.
  2. Yufkalardan birini tezgaha yayın, yarısının üzerine patatesli harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
  3. İki ucundan tutup kenarlarını içe alarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alarak en az iki saat buzlukta bekletin.
  4. Fırına vermeden hemen önce buzluktan çıkarıp üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Patatesli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek