Brüksel Lahanalı Kolay Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Brüksel Lahanalı Kolay Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Brüksel Lahanalı Kolay Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını tavada ısıtın. Üzerine ince doğradığınız pırasayı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Brüksel lahanasını ince doğrayıp tavaya ilave edin. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan malzemeye kaşar peyniri ve cevizi ilave edin. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Her hamurun ortasına harçtan paylaştırın. Tüm uçlarını ortada birleştirip sıkıca kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kolay Kırpık Börek
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Parmak Börek
Tiropita