Biberli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Biberli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kurutulmuş biberleri sıcak suda bekletin ve suyun içinde soğumaya bırakın. Soğuyan biberleri süzüp havanda ezin. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Mayayı ılık suda eritin. Bir kapta un, çörek otu ve tuzu karıştırın. Su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Tezgahı yağlayıp hamurları uzunlamasına açın. Hamurları kıvırarak içe doğru gül şeklinde sarın. Üzerlerine biberli harçtan paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek