Biberiyeli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Biberiyeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek hamurlarından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 12 cm çapında açın. İç harcı için peynirleri bir kasede harmanlayın. İnce kıydığınız biberiyeyi ilave edip karıştırın. Harcı hamurların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin ve kenarlarını kıvırın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Deniz tuzu ve biberiye serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek