Beşamelli Ve Pastırmalı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamelli Ve Pastırmalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Beşamelli Ve Pastırmalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.


Beşamel sos için; sarımsakları temizleyip kıyın. Sıvıyağı tencerede ısıtın. Pulbiberi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ilave edin. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamında bir sos hazırlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pastırmaları ince ince doğrayıp kaşarpeyniri ile bir kapta karıştırın.  Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Teker teker üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu sürün. Yufkaların geniş kısmına pastırmalı karışımı paylaştırın. Yufkaları kapatıp geniş bir sigara şeklinde rulo yapın. Aynı işlemi tüm yufkalara uygulayın.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek