Balkabaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Balkabaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp maya ve tuzu ekleyin. Azar azar ılık su ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru oda ısısında 30 dakika bekletin. Beş eşit bezeye ayırın. Böreğin iç harcı için balkabağını rendeleyin. Yumurtalar ve sütü bir kasede çırpın. Tuzla tatlandırıp kabağa ekleyin ve karıştırın. İlk bezeyi tepsiden daha büyük olacak şekilde açın. Yağlanmış tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Balkabaklı harcı yufkanın üzerine yayın. Diğer bezeleri de yufka inceliğinde açıp buruşturarak iç harcın üzerine yerleştirin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, pratik kabaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek