Amasya Çöreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı üzere Amasya yöresine ait olan bu çörek, Karadeniz ve İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Ev yapımı hamurun iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan Amasya çöreği, uzun ve ince bir şekilde sunulur. İsteğe göre gül şekli de verilebilir. Hazırsanız, mis gibi kokusuyla sofraları renklendirecek Amasya çöreği tarifine geçebiliriz.

Dünyanın en popüler lezzetlerinden biri olan nefis paskalya çöreği tarifine göz atmayı unutmayın. Daha fazlası için, pratik börek tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Amasya Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Amasya Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, şeker, tuz ve ılık suyu hamur yoğurma kabına alıp eritin. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurdan beze şeklinde beş parça koparın. Hamuru yağlanmış tezgahta elinizle açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
  3. İlk hamurun üzerine haşhaş ezmesi ve ayçiçek yağı karışımından sürün ve hamurun her tarafına yayın. Üzerine ikinci hamuru yerleştirip aynı işleme devam edin.
  4. Tüm hamurları bu şekilde üst üste dizin. Daha sonra bıçak yardımıyla iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları iki parmak kalınlığında hamur parçaları elde edecek şekilde kesin.
  5. Hamur parçalarının üzerine tırnaklı pide yapar gibi hafifçe bastırın. Daha sonra burgu şekli verecek biçimde kıvırın. Her parçayı aynı şekilde hazırlayın.
  6. Önceden yağladığınız tepsiye aralarında boşluk kalmayacak şekilde burgu hamurlarını yan yana dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve ayçiçek yağı sürerek 20 dakika bu şekilde dinlendirin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek