Tavuk Fajita
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol mutfağına özgü bir yemek olan fajita, 'etin en güzel yeri' anlamına gelmektedir. Tortilla ekmekleriyle dürüm halinde servis edilen fajita, kırmızı et veya tavukla hazırlanabilir. Özellikle avokadoyla yapılan guacamole sosuyla birlikte servis edilir. Jülyen doğranan et ve sebzeler yüksek ateşte sotelendikten sonra tortillanın içine yerleştirilir ve servise hazır edilir. Malzemeleriniz hazırsa, İspanyol usulü tavuk fajita nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak etli fajita ve tavuklu buritto tarifini de deneyin.

Tavuk Fajita Tarifi İçin

Malzemeler

Marine için:

Tavuk Fajita

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın.
  2. Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin.
  3. Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın.
  4. Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın.
  5. Tavukları kabın içerisinde 30 dakika dinlendirin.
  6. Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın.
  7. Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  8. Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin.
  9. Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin.
  10. Ardından hazırladığınız tavuklu karışımı tortilla ekmeklerine paylaştırın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavukları doğrarken lif kısımlarının uzanan yönünde doğramalısınız.
  2. Pişirme işlemini yaparken yüksek ateşte pişirmeye dikkat etmelisiniz. Düşük ateşte tavuklarınız suyunu salacak ve etleriniz sertleşecektir.
  3. Baharat olarak fajita baharatı kullanırsanız fajitanız daha da lezzetli hale gelecektir.
  4. Tortilla ekmeklerini kullanmadan önce bir tavada ısıtmanız fajitajı daha da lezzetlendirecektir.
  5. Malzemelerin hepsini aynı şekil ve boyutta doğramanız görüntü ve pişme derecesi açısından daha faydalı olacaktır.
  6. Fajitayı pişirirken malzemeleri karıştırarak ezmemeye dikkat etmelisiniz
  7. Fajitayı pişirirken malzemelerin diri kalmasına fazla ölmemesine dikkat etmelisiniz.  
  8. Tortilla ekmeği yerine ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Fajita Kaç Kalori?

  1. Tavuk fajitanın bir porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Soya Soslu Tarifler Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune