Tavuk Bohçası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini küp küp, soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  2. Mantarları ince ince dilimleyin. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun.
  3. Tavuk etlerini ve mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. 2 yumurtanın sarısını aklarından ayırın.
  5. Un, yumurta sarıları, kaşarpeyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  6. Patatesli hamurdan iri parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın. Hamurun ortasına tavuklu içten koyup hamuru kapatın.
  7. Galeta unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerini yağlayın.
  8. Hazırladığınız bohçaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune