Kuskus
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuskus Tarifi İçin

Malzemeler

Kuskus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuskusu bir kaba alıp yağ ve suyla ıslatarak parmaklarınızla ovarak karıştırın. Buharlı kuskus tenceresine alıp 30 dakika pişirin. Tahta çatalla ya da kaşıkla harmanlayıp 20 dakika daha buharda pişirin. Patatesleri haşlayıp soyun ve ikiye üçe kesin. Biberleri kızgın yağda kızartın. Havuçları haşlayıp ikiye kesin. Balkabağını soyup 6 parçaya kesin.

Arpacık soğanları soyup yağda soteleyin ve bir kenara alın. Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın iri parçalar halinde kesin. Bir tencereye nohutu alıp su ve harissayı ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip pişirin. Haşlanmış sebzeleri bir tencereye alıp balık ve kabak parçalarını ekleyin. Nohutu suyuyla birlikte ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.

 Servis tabaklarına önce kuskusu paylaştırın. Sonra üzerlerine her bir sebzeden birer ikişer adet ve ikşer parça et gelecek şekilde tüm malzemeyi paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fas Mutfağı Diğer Tarifler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune