Körili Mantarlı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Son zamanlarda tavuğun en sevilen halini sizlerle buluşturuyoruz. Tavuk ve mantarın yanına çok yakışan köri, Hint mutfağının popüler baharatlarından biridir. Zencefil, sumak, kişniş, karanfil, kimyon, zerdeçal, sumak ve demir hindi baharatlarının karışımından oluşan köri, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Genellikle tavuk ve makarna yemeklerinde kullanılır. Peki, köri soslu mantarlı tavuk nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, körili mantarlı tavuk yapımı için tarife geçebiliriz.

Körili mantarlı tavuk tarifini, avokadolu nohut salatası, spagetti napoliten veya taze otlu patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.

Alternatif olarak köri soslu tavuklu makarna ve körili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Körili Mantarlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavayı ısıtın ve terayağını eritin.
  2. Tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Tereyağı eriyince tavukları içine alarak kavurun. 
  3. Mantarları temizledikten sonra doğrayın ve tavukların üzerine ilave edin.
  4. Havuç ve kırmızı biberleri de uzun uzun doğrayın. Ardından tavaya ekleyin.
  5. Tavukların üzerine köri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın.
  6. Ardından kremayı ekleyerek ocağın altını kısın.
  7. Tavukları kremayı çekinceye kadar ocakta pişirin. Afiyet olsun.

Körili Mantarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte tavuk göğüs yerine tavuk butta kullanabilirsiniz.
  2. Kremayı ekledikten sonra tüm malzemelerle özdeşleşinceye dek ocakta pişirmeye devam edin.
  3. İçerisine krema ile birlikte bir parça krem peynir de eklerseniz sosunuz hem daha kıvamlı olacaktır hem de daha lezzetli hale gelecektir.
  4. Baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilir, son aşamada ince kıyılmış maydanozla birlikte servis edebilirsiniz.
  5. Kremayı kullanmadan önce dolaptan çıkarmalı ve oda ısısına gelmesini sağlamalısınız.
  6. Krema ekleme işleminin ardından pişirmeye kısık ateşte devam etmeli ve krema çekince hemen ocaktan almalısınız. 

1 Porsiyon Köri Soslu Mantarlı Tavuk Kaç Kalori?

  1. Körili mantarlı tavuğun bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sos Tarifleri Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune