Sultani Bezelyeli Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sultani Bezelyeli Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

5 dilim ekmek

3 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 soğan 2

3 diş sarımsak 2

3 defne yaprağı Birkaç diş karanfil Yarım limon suyu Yarım çay bardağı sirke Birkaç dilim limon 1 tutam tuz

Sultani Bezelyeli Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Marinatı hazırlamak için; havucu temizleyip iri iri doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip doğrayın.
Derin bir kapta mısırözü yağı, havuç, maydanoz, kekik, tane karabiber, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karanfil, limon suyu, sirke, limon dilimi ve tuzu karıştırın. Kuzu incikleri ekleyip 4 saat marine edin.
Kuzu incikleri marinatın içinden süzerek alın. Marinat sosunu süzgeçten geçirip daha sonra kullanmak üzere ayırın. 2 kaşık margarini tavada eritip kuzu incikleri kavurun. Yağlanmış fırın kalıbına alıp üzerine ayırdığınız marinat sosundan dökün. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kaplayıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çektikçe marinat sosundan ilave edebilirsiniz.
Ekmekleri ufalayın. Tepsiyi fırından çıkarıp inciklerin üzerine ekmek içini paylaştırın. Kalan margarini küçük küçük doğrayın. Her bir inciğin üzerine birer parça margarin yerleştirip sıcak fırında 5 dakika daha pişirin.
Bezelyeleri temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yarısını robotta püre haline getirin. Servis tabaklarına bezelye püresini paylaştırıp üzerlerine kuzu incikleri yerleştirin. Kalan bezelyelerle etrafını süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı