Semizotlu Ve Kuru Erikli Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Semizotlu Ve Kuru Erikli Kuzu Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Semizotlu Ve Kuru Erikli Kuzu Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Taze otlarla hazırlanan nefis semizotlu ve kuru erikli kuzu eti tarifinin malzemeleri hazırsa yapılışına başlayalım.

  1. Eti tencereye alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Etler kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış taze sarımsakları ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
  2. Semizotlarını yıkayıp süzdürün. Küçük çiçeklere ayırın. Semizotlarını ve suda beklettiğiniz kuru erikleri tencereye ilave edin. Orta ateşte etle birlikte kavurun. Üzerine kaynar suyu ekleyin. Tuzunu ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı, limon suyu ve unu bir kasede karıştırın. Kaynayan yemekten biraz kaynar su alıp terbiyeye ekleyip karıştırın. Terbiyeyi azar azar yemeğe ilave edin. Kesilmemesi için sürekli karıştırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Taze kuzu etinin kokusuna karşı duyarlıysanız; kekik, defne yaprağı, biberiye gibi baharatlar kullanarak koku problemini çözebilirsiniz.

    Lezzetli Fırında patatesli kuzu eti tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı