Pot Roast
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pot roast, sert bir etin nemli ısıda ağır ağır pişirilmesine verilen isimdir. Bu teknikle pişirilen etler, pot roast olarak adlandırılır. Özellikle biftek, pot roast yapımında en çok tercih edilen et türüdür. Bifteğe ek olarak havuç ve biberiye de ilave edilir. Malzemeler hazırsa, pot roast tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için biftek tarifleri sayfamıza göz atın.

Pot Roast Tarifi İçin

Malzemeler

Pot Roast

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 160 derecede ısıtın. 
  2. Bifteğe bol bol tuz ve karabiber dökün.
  3. Zeytinyağını büyük bir tencereye alın. Soğanları ekleyerek kavurun. Ayrı bir tabağa alın. 
  4. Havuçları ekleyin, kızarana kadar havuçları da soteleyerek kenara alın. 
  5. Gerekirse biraz daha yağ ekleyerek eti tencereye alın, arkalı ve önlü eti kızartın ve bir tabağa alın. 
  6. Tencere daha sıcakken şarap ve et suyunu ekleyin. Et, havuç ve soğanları ekleyin. 
  7. Baharatları da ilave edin ve kabağını kapatarak fırında 1-2 saat kontrollü şekilde pişirin. 
  8. Et dokunulduğunda parçalanıyorsa hazır demektir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Amerikan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı