Portekiz Usulü Biftek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fikret Özdemir’den Portekiz’in en çok sevilen lezzetlerinden biftek tarifi ile karşınızdayız. Dana bonfile ile hazırlanan bu yemeği, pastırma, yaban mersini ve beyaz şarap sirkesi ile zenginleştirebilirsiniz. Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak Portekiz usulü biftek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Steak and paris mash ve rozbif tarifine de göz atın.

Portekiz Usulü Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Portekiz Usulü Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bifteklerin iki yüzünü de tuzlayın.
  2. Tavaya zeytinyağı, sarımsak ve defne yapraklarını koyarak ocağa alın. Tava iyice ısındığında, pastırma dilimlerinin iki yüzünü de kızartın ve pastırmaları bir tabağa alın. 
  3. Tavada kalan pastırma yağıyla bifteklerin her iki yüzünü de 1.5 dakika süreyle kızartın ve karabiberi üzerine ekleyin.
  4. Biftekleri ayrı ayrı tabaklara alın.
  5. Tavada kalan sosa kırmızı şarap, hardal ve kırmızı yaban mersinlerini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra tereyağını tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin. En son sirkeyi ekleyin ve tavayı ocaktan alın.
  6. Her bir bifteğin üstüne bir dilim pastırma koyun ve sosu üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Şarküteri Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı