Pilavlı Tencere Kebabı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pilavlı Tencere Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Pilavlı Tencere Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağının yarısını büyük bir tencerede ısıtın. Etleri tencereye dizip her iki tarafını kızartın. Tencereyi etlerle birlikte ocağın üzerinden alın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Biberleri ve havucu temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bezelyeyi tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısıyla birlikte tencereye alın. Havuç ve biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  4. Bezelye, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilavı diğer tenceredeki etlerin üzerine yerleştirip kalan sıcak suyu ekleyin. Ekmek hamurunu tencere büyüklüğünde açıp kapak olacak şekilde yerleştirin.
  6. Hamurun bir yerinden küçük bir delik açın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Hamuru tencerenin ağzından alıp pilavı servis tabağına ters çevirin.
  7. Sivri biberleri ve kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip közleyin. Etlerin üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Pilav Tarifleri Tencere Yemekleri Kebap Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı