Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Mantarları temizleyip dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup ezin. Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kalacak şekilde haşlayın. Soyup elma gibi dilimleyin.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak, et ve limon suyunu ilave edin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Sıcak su, mantar, karabiber, biberiye, domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana
kadar pişirin. Tuz serpip ocaktan alın.

Et ve sosunu fırın kabına alın. Fırın kabının kenarına patatesleri ilave edin. Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine serpiştirin.180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak
servis yapın.

Kuzu etinin hazmı kolay, kalorisi düşüktür. 100 gramında 120 kalori, 42 gram protein, 8 gram yağ bulunur. Karbonhidrat içermez. Ayrıca kuzu eti bahar yorgunluğuna çok iyi gelir. Çünkü içeriğindeki 115 mg niyasin (pp) vitamini 11 mg’lık günlük ihtiyacımızın tamamını, 3.4 mg demir içeriği, günlük demir ihtiyacımızın beşte birini karşılar. Bu aylarda mümkün olduğu kadar
tüketilmeli.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı