Ciğer Kavurma (Adana Usulü)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kavurmayı, bu kez ciğer ile yapıyoruz. Kuzu ciğeri, soğan, domates ve limon ile hazırlanan ciğer kavurma, farklı baharatlarla zenginleştirilir. Peki, Adana usulü ciğer kavurma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, limonlu ciğer kavurma yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak dana kavurma ve yaprak ciğer tarifini de deneyebilirsiniz.

Ciğer Kavurma (Adana Usulü) Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğer Kavurma (Adana Usulü)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, çok ince kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
  2. Üzerine ince kıyılmış sarımsakları, limon suyunu ve ciğeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
  3. Domatesleri, biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene dek pişirin. Ciğeri ocaktan alın.
  4. Kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Yanında pilav ya da lavaş ile servis edebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Ciğerin dış zarını ayıklamayı unutmayın. 
  • Ciğer fazla pişerse sertleşecektir. Çok fazla pişirmeyeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Bayram Yemekleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı