Kuzu Etli Şevketi Bostan
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de en çok Ege'de yetiştirilen şevketi bostan, böbrek sağlığına iyi gelen besinler arasındadır. En bilindik tarifi ise kuzu etiyle hazırlanmasıdır. Protein bakımından zengin olan bu yemek, ilk kez Giritli Türkler tarafından hazırlanmıştır. Baş ağrısına iyi gelen şevketi bostan, solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Yemeklerin yanı sıra sakinleştirici çayların içerisinde de tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, kuzu etli şevketi bostan yemeği nasıl yapılır, hangi yemekle servis edilir birlikte görelim.

1 Porsiyon Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kuzu etli şevketi bostan yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Potasyum bakımından zengin olan bu yemeği, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kas gelişimini destekleyen mutancana tarifine göz atabilirsiniz.

Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Kuzu Etli Şevketi Bostan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp 4 cm kalınlığında doğradığınız şevketi bostan otlarını 15 dakika kadar limonlu suda bekletin.
  2. Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencerede suyunu çekip hafif karamelize oluncaya kadar mühürleyin.
  3. Yemeklik doğradığınız soğan ve zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Süzdüğünüz şevketi bostan otu ve suyunu ilave edip kuşbaşı kuzu etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Terbiyesi için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan alarak terbiye sosunu ılındırın ve pişmekte olan yemeğe ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Kuzu etli şevketi bostan yemeğini, yanına çok yakışan acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu Etli Şevketi Bostanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Eğer şevket otunu temizleme işlemini siz yapacaksanız, eldiven takın ve dikenli bölgeleri kesin. Köklerin yanındaki kararmış bölgeleri de ayırın ve bol su ile durulayın.
  2. Arta kalan şevketi bostanların kararmaması için, bir su kabına limon ve un ekleyin. Bitkileri suyun içine atın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin.
  3. Kuzu etini yumuşayana ve pembeleşene kadar kavurun. Çiğ kalmamasına özen gösterin.
  4. Et, kemikli kısımlarından ayrılmaya başladığında ocağın altını kısarak pişirebilirsiniz.
  5. Et suyunu cam bir kavanozda muhafaza edin. Böylece makarna ve pilavların içinde kullanarak aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı