Kuzu Etli Pay
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

12 milföy hamuru

Kuzu Etli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Havuçları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, li mon su yu ve eti ila ve edip et su yu nu bı ra kıp çekene kadar soteleyin. Havuç, domates ve biber salçalarını ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohudu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp fırın kabına dökün.

Kare milföy hamurlarını yağlı kağıt üzerine yan yana dizip çözülmesi için 5-6 dakika (hafif yumuşayana kadar) bekletin. Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine hafif sırt sırta yerleştirip tek bir yufka haline getirerek açın. Yufka şeklindeki hamuru fırın kabının üzerine yerleştirip fazlalıkları kesin ve kenarlarını kalıba elinizle bastırarak yapıştırın. Yemeğin pişme esnasında buharının çıkması için hamurun ortasına küçük bir delik açın. Artan hamurlardan 12 cm eninde uzun şeritler hazırlayın. Şeritleri kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Yumurta sarılarını hafif çırpıp fırça ile hamurun üzerine sürün ve üzerine çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Kuzu etini fırında pişirmeden önce sarımsakla ovarak tatlandırabilirsiniz. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Kuzu etli pay tarifindeki gibi farklı malzemelerle birlikte pişirirken üzerini alüminyum folyo ile kapatmanız şart değil. Fırından aldıktan sonra servis yapmadan önce birkaç dakika bekletin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı