Kuzu Etli Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Soğanları küp şeklinde doğrayın.
  2. İri halkalar şeklinde kestiğiniz biberlerle birlikte tencereye ilave ederek soteleyin. İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyin ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  3. Küp doğranmış domatesleri, limon suyunu ve baharatları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika pişirin.
  4. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
  5. Kızarttığınız patlıcanları tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, lezzeti ile bilinen güveçte etli patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı