Kuzu Çöp Şiş
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir kebap türü olarak kabul edilen çöp şiş, kuzu ve dana etiyle hazırlanabilir. Kuşbaşı haline getirilen etler çöp şişlere dizildikten sonra ızgarada pişirilir. Hazırlanan çöp şişler genellikle lavaş eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün’den kuzu çöp şiş tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ciğer şiş ve şiş köfte tarifine de göz atabilirsiniz.

Kuzu Çöp Şiş Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Çöp Şiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu budunu küp küp doğrayın.
  2. Soğanı rendeleyin ve soğan suyunu bir kaseye alın. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kuzu etini ekleyerek 30 dakika süreyle marine edin.
  3. Kuzu parçalarını şişe takın ve arkalı önlü çevirerek pişirin.
  4. Salata için gerekli malzemeyi servis tabağına alarak sumak, zeytinyağı ve limon suyu ile soslayın.
  5. Izgara kuzu çöp şişleri salata ile birlikte sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Tandır Kebabı
Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art