Küşleme
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan küşleme, kuzu bonfilesiyle yapılır. Kuzu eti sosla marine edildikten sonra buzdolabında dinlendirilir. Ardından tavada pişirilerek servise hazır bir hale getirilir. Özellikle kalabalık sofralarda kendine yer bulan küşleme, bir kuzudan yalnızca 2 tane çıkartılır. Bu yüzden oldukça değerlidir. Küşleme, sinir içermeyen bir et olduğu için yumuşak bir kıvamdadır ve pişirmek için ideal yapıya sahiptir. Küşleme, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Bu sürenin 5 dakika hazırlık işlemlerinde, 15 dakikası ise pişirmek için kullanılır. 

Küşleme Nasıl Çıkartılır?

Kuzunun sırt bölümünde bulunan omurgadan çıkartılan küşleme, 2 parmak kalınlığında olmalıdır. Daha önce dediğimiz gibi kuzudan yalnızca 2 adet küşleme çıkartılır. Eğer kasaptan satın alacaksanız, kuzu küşlemesi olarak belirterek kolayca alabilirsiniz. Malzememeler hazırsa, Antep usulü kuzu küşleme yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak kuzu külbastı, kuzu etli tas kebabı ve fırında kuzu kaburga tarifine göz atın.

Küşleme Tarifi İçin

Malzemeler

Küşleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
  2. Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
  3. Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
  4. Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.
  5. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  6. Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.
  7. Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.
  8. Kuzu küşlemeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Özel Günler Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı