Kıymalı Patates Topu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Patates Topu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dış kaplaması için

Sosu için

Kıymalı Patates Topu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuğunu fırçalayıp yıkadıktan sonra folyoya sarın ve 200 dereceye ayarlı fırında kumpir yapar gibi közleyin.
  2. Daha sonra kabuğunu soyun ve çukur bir kaba aktarın. Çatalla ezip çırpılmış yumurtayı, unu, haşlanmış nohudu, tuzu ve baharatını ilave edin. Püre haline getirin.
  3. Köfte için kıymayı, ufalanmış bayat ekmek içini, tuzu ve baharatı karıştırıp iyice yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayın.
  4. Köfte hamurlarını una bulayıp bir tepside sallayın ve unun her tarafına bulanmasını sağlayın. Püreden yarım mandalina büyüklüğünde parçalar alın.
  5. Avucunuzun içine açıp ortasına köfte hamurunu yerleştirin. Dikkatlice top haline getirip galeta ununa bulayın. Isıya dayanıklı fırın kabına ev yapımı ketçap dökün.
  6. Üzerine patates püreli köfte toplarını yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

    Aklınızda bulunsun
    Püre yapmak için en uygun patatesler russet patatesleri ile mumlu sarı patateslerdir. Bu patateslerin özeliği düşük ya da orta nemli olmalarıdır.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Et Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı