Keşkekli İslim Kebabı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege mutfağına özgü orijinal keşkek tarifine de göz atın.

Keşkekli İslim Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Keşkek için

Keşkekli İslim Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keşkek için, bir gün önceden aşurelik buğdayı suda bekletin. Büyük bir tencereye buğday ve kaynamış suyu aktarın.
  2. Kısık ateşte ara ara karıştırarak suyu çekinceye kadar pişirin.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağı ile gerdan etini pişirin. Buğdaya ilave edip, tahta kaşıkla iyice ezilene kadar karıştırın. Tuz ile tatlandırın.
  4. Patlıcanın kabukları soyup temizledikten sonra uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin. Kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanların üzerine hafif toz şeker serpin.
  5. Ayrı bir tencerede kuzu etini, ufak doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber, ayçiçeği yağı ve su ile pişirin.
  6. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üst üste yerleştirin ve tam ortalarına et karışımını, patlıcanların bohça şeklinde katlanmasına olanak verecek şekilde yerleştirin.
  7. En üste yuvarlak bir dilim domates yerleştirip, üzerine kürdan batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Etli karışımın suyunu patlıcanların üzerine gezdirip, 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  9. Keşkeği derin bir tabağa alın. Yeşil sivri biber ve tavada eritilmiş tereyağı ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  10. Yeni tatlar keşfetmek için kuzu etli islim kebabını da deneyebilirsiniz.
  11. Patlıcanlara toz şeker serperseniz, patlıcanlar daha lezzetli olur. Çiğ tat ortadan kalkar.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kebap Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı