Kelle Söğüş Tarifi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kelle söğüş, kellede bulunan dil, yanak, beyin ve diğer etlerin ayrılmasıyla hazırlanır. Kelle eti ince ince kıyıldıktan sonra baharatlanır. Genellikle soğan ve taze yeşillikler eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün’den tandır ekmeği ve kelle söğüş tarifini sizlere sunuyoruz.

Sakatat sevenler için kağıtta dil ve dana yanağı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kelle Söğüş Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Tandır ekmeği için

8-10 Kişilik

Kelle Söğüş Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu kelleyi iyice yıkadıktan sonra soğuk suda 2 saat bekletin. Suyu bu süre zarfında 2 – 3 kez değiştirin.
  2. Daha sonra bir tencereye alarak 1 adet defne yaprağı ilave edilmiş tuzlu suda ve kısık ateşte 2.5 saat süreyle haşlayın ve soğuduktan sonra söğüşlük doğrayın.
  3. Kuzu ciğerini bir kaseye alarak üzerine sütü ilave edin ve 24 saat süreyle +4 derece ısıdaki buzdolabında bekleterek kanını çıkarın.
  4. Tandır ekmeği için kuru malzemeleri; unu ve tuzu bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve ekşi maya hamuru ile yaş mayayı ekleyerek yavaş yavaş karıştırdıktan sonra 40 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
  5. Daha sonra 50 g’lık ufak bezeler haline getirin ve tekrar 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru elinizle açn ve 200 derecedeki fırında alt üst 5 dakika pişirin.
  6. Soğan ve sarımsağı bir tavaya alarak zeytinyağında soteleyin ve kuzu ciğerini ekleyin. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve taze kekiği ilave ettikten sonra 5-10 dakika kadar ciğeri pişirin.
  7. Defne yaprağını içerisinden aldıktan sonra soğuk kremayı ekleyin ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  8. Ciğer püresini sıkma torbasına alarak servis tabağının zeminine yayın. Üzerine doğranmış kelle söğüş, domates, soğan ve maydanozu ilave edin.
  9. Son olarak üzerine nar ekşisi ilave ederek limon suyu sıkın ve biber turşusu ile tandır ekmeği eşliğinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Özel Günler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı